Γεννηθήκαμε σε μια πόλη – σταυροδρόμι πολιτισμού και ιστορίας. Μεγαλώσαμε αναπνέοντας, σε κάθε γωνιά της, σε κάθε δρόμο και τόπο, τις μνήμες και το άρωμα αυτής της ιστορίας. Κι όπου κι αν πήγαμε, όπου κι αν βρεθήκαμε, κι αν βρισκόμαστε ακόμη, αυτές οι μνήμες και τ’ αρώματα,  μας φέρνουν και μας κρατούν πάντα πίσω – στην πόλη που αγαπήσαμε.

 

Μια πόλη, όμως, που ίσως δεν αναδείξαμε κι, ενίοτε, δεν τιμήσαμε όσο της άξιζε. Κι αυτό είναι που θέλουμε, όλοι μαζί οι Χαλκιδέοι, να προσπαθήσουμε τώρα: Μέσα από την Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας, να κάνουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης να «μιλήσει». Να ζωντανέψει και να γίνει η Γέφυρα ανάμεσα στο χθες, το σήμερα και το αύριο.

 

Η Εταιρία Πολιτισμού Χαλκίδας είναι ο πυρήνας για μια ανοιχτή κοινότητα αξιοποίησης της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης. Με στόχο την καταγραφή, την διάσωση, την αποκατάσταση των Μνημείων και των ιστορικών κτιρίων της, την προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και την ανάδειξή της σε ζωντανό κύτταρο της σύγχρονης ζωής της πόλης και της αυριανής ανάπτυξής της.

 

Γιατί ο πολιτισμός κι η ιστορία δεν μπορούν να είναι ποτέ απλά μνήμες και φωτογραφίες κλεισμένες στα συρτάρια του παρελθόντος. Είναι η πυξίδα που θα μας δείξει και θα μας ανοίξει τους δρόμους για την πόλη και την κοινωνία του μέλλοντός μας.

 
8
 Φεβ 
 

Η Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, ώρα: 20.30, στο Mocho Music & Spirits House. (έναντι Tennis Χαλκίδας).

6
 Νοε 
 

Η Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας διοργανώνει επίσκεψη στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.Η Εταιρεία θα ναυλώσει πούλμαν, αναλόγως της προσέλευσης.

13
 Οκτ 
 

25
 Σεπ 
 

31
 Ιουλ 
 

Έκθεση φωτογραφίας

 εγγραφές 1-5 / 27 
 σελίδα 0 / 6 
  ...