23
 Ιουν 
Συνάντηση με την προισταμένη της 23ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιτοτήτων
Συνάντηση με την προισταμένη της 23ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιτοτήτων είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάντηση με την προισταμένη της 23ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιτοτήτων κ. Παρί Καλαμαρά, ειχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας κ. Νίκος Κατσαρός. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη συνεργασία της Εταιρείας τόσο με την 23η ΕΒΑ όσο και με την ΙΑ Εφορία Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά πεδία συνεργασίας και πολύ σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο πλευρών αλλά και άλλων αρμοδίων φορέων για την ανάδειξη συγκεκριμένων δράσεων που αφορούν στη προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Χαλκίδας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά της κ. Καλαμαρά, έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της έκθεσης που φυλάσσεται μέσα στο Φρούριο του Καράμπαμπα. Είναι θέμα λίγων ημερών να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να ανοίξει ξανά η έκθεση για τους πολίτες της Χαλκίδας αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης. Οπως τόνισε η κ. Καλαμαρά, δύο φορές το τελευταίο διάστημα εκλάπησαν καλώδια από το Φρούριο του Καράμπαμπα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση της Εκθεσης. Με τις εργασίες λαμβάνονται μέτρα ώστε να αποτραπούν νέες κακόβουλες ενέργειες, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει από πλευράς αστυνομίας καλύτερη φύλαξη της περιοχής.
Επίσης η κ. Καλαμαρά ενημέρωσε τον πρόεδρο της Εταιρείας για τις εργασίες που γίνονται στο Τζαμί αλλά και την Παλαίστρα στον αρχαιολογικό χώρο της οδού Αρεθούσης.