28
 Ιουλ 
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ Δ.Σ. ΑΡΙΘΜ 10
Συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2014

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ. ΑΡΙΘΜ 10

Συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2014

Στη Χαλκίδα σήμερα 21 Ιουλίου 2014 και ώρα 21.30 σε αίθουσα του ξενοδοχείου Lucy,  παραβρέθηκαν  τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι Νίκος Κατσαρός, Δημήτρης Καρβέλης, Τίνα Κουκουράκη, Σταύρος Ανδρούτσος, Σόνια Σπανού, Βαγγέλης Κουζούνης    Αντιγόνη Σαββίδου,  Ντίνα Δρακονάκη-Δειμέζη, Μίνα Βαμβάκου και Μαρία Γερογιάννη   προκειμένου να συζητήσουν για τα τρέχοντα θέματα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ακόμη τα μέλη  της Εταιρείας κ. Βαγγέλης Τσότζολας και Σεραφείμ  Γκιζίνος,  ο  κ. Νίκος Βλαβιανός ναυπηγός και μέλος του Συλλόγου Πρωτέας, ο κ. Γιάννης Ζήκος, σχεδιαστής, ο κ. Δημήτρης Μπίρμπας, φωτογράφος  και ο κ. Νικόλαος Σίδερης, φοιτητής ψυχολογίας.

Ο κ. Νίκος Κατσαρός κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και ζήτησε κατ’ αρχήν να συζητηθούν τα θέματα που θα τεθούν από τους παρισταμένους που δεν είναι μέλη του Δ.Σ.

Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Βαγγέλης  Κουζούνης, ο οποίος παρουσίασε τόσο τον κ. Βλαβιανό όσο και τον κ. Ζήκο αλλά και τις επαφές που έχουν γίνει για τη συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Νίκος Βλαβιανός ο οποίος έκανε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση για την πρωτοβουλία που μπορεί να αναληφθεί ώστε να δημιουργηθεί στη Χαλκίδα Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης.  Η πρωτοβουλία αυτή, όπως είπε ο κ. Βλαβιανός πρέπει να αναληφθεί σε συνεργασία με άλλους φορείς ( π.χ. Πανεπιστήμιο Αιγαίου)  και συλλόγους και έφερε ως παράδειγμα τον σύλλογο Πρωτέα, ο οποίος έχει ως στόχο τη διάσωση και διατήρηση της ναυτικής κληρονομιάς της πατρίδας μας. Επίσης ο κ. Βλαβιανός πρότεινε τη ανάληψη πρωτοβουλίας για την καθιέρωση στη Χαλκίδα ενός φεστιβάλ στο οποίο θα συμμετέχουν παραδοσιακά σκάφη.

Μετά από διαλογική συζήτηση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν να συσταθεί μια ομάδα εργασίας, με τη συμμετοχή του κ. . Βλαβιανού, η οποία θα εξετάσει όλες τις ενέργειες και τις δράσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να ερευνηθούν οι δυνατότητες δημιουργίας ενός Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης στην πόλη μας.

Ακολούθως πήρε το λόγο ο κ. Γιάννης Ζήκος ο οποίος παρουσίασε μία δική του εξαιρετική εργασία με φωτογραφίες των τειχών της Χαλκίδας , οι οποίες έχουν επεξεργασθεί ψηφιακά και απεικονίζουν τα τείχη του πορθμού του Ευρίπου τρισδιάστατα. Μετά από πρόταση του προέδρου κ. Νίκου Κατσαρού, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή , οι φωτογραφίες του κ. Ζήκου θα αποτελέσουν το αντικείμενο έκθεσης στην πόλη μας μέσα στο φθινόπωρο. Η εργασία του κ. Ζήκου είναι μοναδική αφού απεικονίζει την πόλη στα τέλη του 18ου αιώνα και αναμένεται να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον τόσο των πολιτών της Χαλκίδας όσο και των επισκεπτών της. Συζητήθηκαν επίσης χώροι όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί η έκθεση καθώς και τρόποι για την κάλυψη του κόστους. Ακόμη ζητήθηκε από τον κ. Ζήκο, και έγινε αποδεκτό,  να παραδώσει στον κ. Μπίρμπα, μία από τις φωτογραφίες αυτές ώστε να εκτυπωθεί σε συγκεκριμένες διαστάσεις και υλικό για να αποτελέσει δείγμα της έκθεσης που θα πραγματοποιήσει η Εταιρεία σε συνεργασία με τον κ. Ζήκο. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο συμβούλιο.

Οσον αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποφασίσθηκαν τα εξής:

  1. Εγκρίνεται η εγγραφή στα τακτικά μέλη της Εταιρείας των κ.κ Γεωργίου Τσότζολα, Νικολάου Τσότζολα και Νικολάου Σίδερη.
  2. Κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναβολή της συναυλίας που είχε προγραμματισθεί για το Σεπτέμβριο με θέμα την κίνηση των υδάτων στον πορθμό του Ευρίπου. Η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και να εξευρεθούν πόροι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.
  3. Το ΔΣ έκανε ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα του κ Αντώνη Σαμαρτζή να παραιτηθεί από τα μέλη της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας και να διαγραφεί από τον κατάλογο των μελών της επειδή ο κος Σαμαρτζής κατ επανάληψη και παρά τις γενόμενες σε αυτόν συστάσεις συνέχισε να παραβιάζει τις αποφάσεις του ΔΣ και το καταστατικό της ΕΠΧ και η όλη του στάση και συμπεριφορά του έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας.

 

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, ο Πρόεδρος της συνεδριάσεως κήρυξε την λήξη της αφού ευχαρίστησε τους παραβρεθέντες.

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας

 

Νίκος Κατσαρός                                                  Τίνα Κουκουράκη