17
 Ιουν 
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ Δ.Σ. ΑΡΙΘΜ 7
Συνεδρίαση της 2ας Μαίου 2014

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Δ.Σ. ΑΡΙΘΜ  ΑΡ. 7

Συνεδρίαση της 2ας Μαίου 2014

Στη Χαλκίδα σήμερα 2 Μαίου 2014 και ώρα 021.00 στο γραφείο του Δημήτρη Καρβέλη, παραβρέθηκαν όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες της 27ης Απριλίου 2014 ήτοι Νίκος Κατσαρός, Δημήτρης Καρβέλης, Τίνα Κουκουράκη, Σταύρος Ανδρούτσος, Σόνια Σπανού,  Βαγγέλης Κουζούνης,  Αντιγόνη Σαββίδου, Ντίνα Δρακονάκη-Δειμέζη, Μίνα Βαμβάκου και Μαρία Γερογιάννη  προκειμένου να συγκροτηθούν σε Σώμα και να συζητήσουν για τα τρέχοντα θέματα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Ορίστηκε Πρόεδρος της Συνεδριάσεως ο κ Νίκος Κατσαρός, ως πλειοψηφών σύμβουλος  και Γραμματέας η κα Τίνα Κουκουράκη.

Ο κ. Νίκος Κατσαρός ευχαρίστησε όλες και όλους που συμμετείχαν στις εκλογές, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες είχαν μεγάλη συμμετοχή και διεξήχθησαν άψογα. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τους δικηγόρους Χαλκίδας και μέλη της Εταιρείας κ. Παναγιώτα Καπάκα, κ. Ηρώ –Κυβέλη Ζάχου  και κ. Ιάσονα Καρβέλη που ήταν υπεύθυνοι για την εκλογική διαδικασία και για το χρόνο που διέθεσαν ώστε να διεξαχθούν άψογα οι εκλογές.

Αμέσως μετά ο κ. Κατσαρός ζήτησε από τα μέλη να συγκροτηθούν σε Σώμα. Τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Καρβέλης, ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του όλες και όλους και είπε χαρακτηριστικά ότι παρά τη δυνατή βροχή στις εκλογές συμμετείχαν 69 από τα 81 μέλη της Εταιρείας, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον για τα πολιτιστικά πράγματα της Χαλκίδας και της Εύβοιας. Ο κ. Καρβέλης πρότεινε η συγκρότηση σε Σώμα να γίνει ως εξής:

Πρόεδρος: Νίκος Κατσαρός

Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Καρβέλης

Γραμματέας: Τίνα Κουκουράκη

Ταμίας: Σταύρος Ανδρούτσος

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Σόνια Σπανού

Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων: Βαγγέλης Κουζούνης

Υπεύθυνη Εκδηλώσεων : Αντιγόνη Σαββίδου

Αναπληρωματικά μέλη οι κυρίες Ντίνα Δρακονάκη-Δειμάζη, Μίνα Βαμβάκου και Μαρία Γερογιάννη, οι οποίες θα καλούνται και εφόσον το επιθυμούν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου η πρόταση του κ. Καρβέλη έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Παράλληλα αποφασίσθηκε η κ. Δρακονάκη να συνεπικουρεί τον κ. Ανδρούτσο στα καθήκοντα του ταμία.

Στη συνέχεια ο κ. Ν. Κατσαρός πρότεινε να συζητηθούν τα θέματα  της ημερήσιας Διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

 1. Εγκρίνεται η εγγραφή  ως νέου μέλους στο Μητρώο των τακτικών μελών της ΕΠΧ της κυρίας Δέσποινας Ακινόσογλου.
 2. Να υπάρξει συνεργασία με το United Travellers στη Χαλκίδα ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες οργάνωσης εκδρομής στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.
 3. Ο κ. Δημήτρης Καρβέλης ενημέρωσε το Δ.Σ ότι τα μέλη της Εταιρείας κ. Χρηστος Τζαχρήστος και Τίνα Κουκουράκη έχουν δωρίσει στην Εταιρεία αντίγραφα φωτογραφιών της Χαλκίδας, ο πρώτος και δύο χαρακτικά, η δεύτερη. Η δωρεά έγινε ομόφωνα αποδεκτή και εκφράστηκαν από όλες και όλους οι ευχαριστίες προς τους δωρητές.
 4. Ο κ. Δημήτρης Καρβέλης επισήμανε ότι μπορεί να χρησιμοποιείται το γραφείο του για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ για κάποιο διάστημα αλλά η Εταιρεία πρέπει να βρεί μόνιμο χώρο για να στεγάσει τα γραφεία της. Τότε τον λόγο πήρε ο κ. Ν. Κατσαρός, ο οποίος πρότεινε να συναντηθεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Θνάση Ζεμπίλη, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες παραχώρησης από μέρους του Δήμου, γραφείων για να στεγασθεί η Εταιρεία. Συμφωνήθηκε να προγραμματισθεί αυτή η συνάντηση μετά τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαίου 2014. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Σταύρος Ανδρούτσος ο οποίος πρότεινε να συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο, στο δικό του χώρο γραφείων επί της οδού Παπαναστασίου 10, μέχρι να εξευρεθεί οριστική λύση για τα γραφεία της Εταιρείας. Τα μέλη ευχαρίστησαν τον κ. Ανδρούτσο για τη διευκόλυνση και αποφασίστηκε το επόμενο συμβούλιο να γίνει στο χώρο των γραφείων του. Η κ. Σόνια Σπανού, πήρε στη συνέχεια το λόγο και πρότεινε στα μέλη της Εταιρείας να στεγασθούν προσωρινά τα γραφεία, σε δικό της ιδιόκτητο χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε ακίνητο επί της οδού Αγγελή Γοβιού, με δωρεάν παραχώρηση.  Τα μέλη του Δ.Σ ευχαρίστησαν θερμά την κ. Σπανού για την προσφορά της και συμφωνήθηκε να υπάρξει επίσκεψη στο χώρο ώστε να διαπιστωθεί αν μπορούν να στεγασθούν τα γραφεία της Εταιρείας.
 5. Η κ. Τίνα Κουκουράκη ενημέρωσε τα μέλη ότι η ομάδα της Εταιρείας στο fb χρησιμοποιείται από κάποια μέλη με σκοπό την γκρίζα διαφήμιση προσωπικών επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων τους. Όλα τα μέλη συμφώνησαν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνεται σε μια σελίδα που έχει αποκλειστικό στόχο την ενημέρωση των μελών της ομάδας για τα πολιτιστικά θέματα της πόλης και του νομού. Συμφωνήθηκε να υπάρξει ανάρτηση στην σελίδα που θα επισημαίνονται τα παραπάνω και εφόσον αυτό συνεχισθεί τότε οι αναρτήσεις που έχουν σκοπό την γκρίζα διαφήμιση θα διαγράφονται.
 6. Μετά από πρόταση του κ. Ν. Κατσαρού, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, διαχειριστές του προφίλ στο fb, της σελίδας της ομάδας στο fb και του site της εταιρείας θα είναι ο κ. Δημήτρης Καρβέλης,ως αντιπρόεδρος, η κ. Τίνα Κουκουράκη, ως γραμματέας και ο κ. Νίκος Κατσαρός, ως πρόεδρος. Στο μέλλον αυτή απόφαση μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες της Εταιρείας.
 7. Ο κ. Βαγγέλης Κουζούνης ενημέρωσε τα μέλη του .Σ για τις επαφές που έχουν γίνει με Ωδεία της πόλης για την πραγματοποίηση συναυλίας το καλοκαίρι με θέμα το φαινόμενο του Ευρίπου και ειδικότερα την ακαταστασία που παρατηρείται δύο φορές τον μήνα με τη διακοπή της εξάωρης κίνησης των νερών. Συμφωνήθηκε μετά από ανταλλαγή απόψεων η συναυλία να πραγματοποιηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο σε χώρο που θα αποφασισθεί μέσα στον επόμενο διάστημα.
 8. Ο κ. Δ. Καρβέλης  έθεσε το θέμα της διοργάνωσης έκθεσης με φωτογραφίες της παλαιάς Χαλκίδας, μέσα στο καλοκαίρι και συμφωνήθηκε ομόφωνα να εξετασθούν όλες οι δυνατότητες για τη διοργάνωση μιας τέτοιας έκθεσης σε συνεργασία με άλλους φορείς της πόλης. Η κ. Σόνια Σπανού ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ ότι ο Οργανισμός Λιμένων Ευβοίας παραχώρησε στον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας για ένα χρόνο το τεταρτοκύκλιο της παλαιάς γέφυρας, που βρίσκεται στην πλευρά της Εύβοιας, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτός ο χώρος για τη διοργάνωση της έκθεσης. Συμφωνήθηκε να υπάρξει επαφή με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκο Γεωργάτο, ώστε να  διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για τη διοργάνωση της Εκθεσης.
 9. Η κ. Μαρία Γερογιάννη πρότεινε στα μέλη του Δ.Σ να διερευνηθούν οι δυνατότητες εκτύπωσης καρτ-ποστάλ, με φωτογραφίες της Παλαιάς Χαλκίδας και οι οποίες θα φέρουν τον λογότυπο της Εταιρείας. Οι καρτ-ποστάλ θα διατίθενται από επιλεγμένα σημεία της πόλης έναντι συμβολικού τιμήματος και τα όποια έσοδα θα πηγαίνουν στο ταμείο της Εταιρείας. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή και θα υπάρξουν επαφές με εκτυπωτικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη.
 10. Ο κ. Νίκος Κατσαρός ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ ότι για να πάρει η Εταιρεία, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και να ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός πρέπει να ορισθεί ένα μέλος του Δ.Σ ως εκπρόσωπος της Εταιρείας στη ΔΟΥ. Ομόφωνα αποφασίσθηκε εκπρόσωπος του Δ.Σ στη ΔΟY να είναι ο κ. Νίκος Κατσαρός, ως πρόεδρος της Εταιρείας.
 11. Ο κ. Νίκος Κατσαρός ενημέρωσε ότι αρκετά μέλη της ομάδας στο fb έχουν προτείνει να υπάρξει μια καλαίσθητη πινακίδα στο χώρο της παλαιάς γέφυρας που να εξηγεί το φαινόμενο του Ευρίπου. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε να υπάρξουν συννενοήσεις με τον Οργανισμό Λιμένων Ευβοίας, που εδρεύει στη  Χαλκίδα και να σταλεί επιστολή ώστε να παραχωρηθεί χώρος και με δαπάνες της Εταιρείας ή κάποιου χορηγού να φτιαχθεί πινακίδα που θα ενημερώνει τους τουρίστες και τους επισκέπτεες της πόλης για το φαινόμενο του Ευρίπου.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, ο Πρόεδρος της συνεδριάσεως κήρυξε την λήξη της αφού ευχαρίστησε τους παραβρεθέντες.

Ο Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας

 

Νίκος Κατσαρός                                                  Τίνα Κουκουράκη